måndag 3 mars 2008

Chapati - indiskt stekpannebröd

12-14 st

4 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
2 krm salt
2 dl vatten


Blanda mjöl och salt och tillsätt så mycket vatten att det blir en deg som inte kladdar. Knåda den väl, för hand minst 5 min. Täck över med en fuktig handduk och låt den ligga minst 30 min. Knåda degen igen. Dela den i bitar, forma runda bullar och kavla ut dem så tunt som möjligt på mjölat bakbord.

Hetta upp en gjutjärnspanna utan fett. Grädda en kaka i taget, vänd den när det börjar bildas luftbubblor och grädda andra sidan. Håll bröden varma inlindade i handduk. Man kan också grädda några kakor i taget i ugnen. (Ugnstemperatur 250º) Lägg dem på ugnsgallret och sätt in det i mitten av ugnen. Efter en kort stund sväller brödet upp. Vänd och låt det få färg på andra sidan.

Inga kommentarer: