onsdag 28 maj 2008

Stompa (stekpannebröd)

Ett mjukt tunnbröd som gräddas i osmord stekpanna, bara ett par minuter på varje sida.

5 dl filmölk
1 1/2 dl sirap
2 tsk fänkål
2 tsk anis
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 1/2 liter rågsikt (8 1/4 hg)


Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Slå på filmjölken och sirapen och blanda ihop till en deg.
Baka ut degen till två långa rullar och dela vardera i 12-13 bitar (brukar bli lagom)
Kavla ut runda kakor med kruskavel. Mjöla ordentligt, annars fastnar det!
Grädda i stekpanna, på ungefär samma värme som för pannkakor. Jag brukar köra med två stekpannor parallellt, så går det fortare. Kom ihåg att pannorna inte ska smöras!
Låt svalna på bakduk eller handdukar innan du stoppar in dem i plastpåsar, annars har de en tendens att klibba ihop.

Inga kommentarer: