onsdag 28 maj 2008

Charlies bröd

1 påse 100 g Parrots Dried Fruit Mix
7 dl grovt rågmjöl
1 dl + några msk solrosfrön
1 dl valnötskärnor
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk salt
1 liter filmjölk
1 dl mörk sirap
6-8 dl grahamsmjöl

Rör fruktmixen med rågmjöl, 1 dl solrosfrön och valnötter. Blanda i bikarbonat och salt. Häll på filmjölken och i den sirapen. Rör ihop allt och rör ner grahamsmjölet; först 5 dl och därefter en dl i taget till en ruskigt kletig och oformlig men absolut inte rinnig deg
Fördela degen i två bakplåtspappersklädda långformar, platta till lite och strö över solrosfrön. Grädda i 175 grader tills de låter ihåliga, 1½ timme +/-20 minuter. Ungefär. Låt vila till nästa dag, insvept i bakduk.

Inga kommentarer: