onsdag 28 maj 2008

Bake-off bullar

12-14 st - 250 grader

50 g jäst
3 dl fingerljummet vatten
2 msk olja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl


Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den väl. Forma till 12 ovala bullar.
*Skåra bullarna med vass kniv. Låt dem jäsa i rumstemperatur i ca 25 minuter under bakduk.

Ställ bullarna i frysen direkt efter jäsningen med bakduken över. Frysta bullar kan packas i plastpåsar.

Grädda frysta bröd i 250 grader 10-12 min. Låt bröden ligga på plåt ovanpå spisen medan du värmer ugnen. Vill du grädda bröden direkt efter andra jäsningen tar det 8-9min i 250 grader.

Inga kommentarer: