onsdag 28 maj 2008

Kumminknäckebröd

8 bröd

2 1/2 dl mjölk
1 tsk sirap
1 tsk honung
1 tsk salt
2 msk hel kummin
4 1/2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
Flingsalt


Rör samman alla ingredienser (spara ca 3/4 dl av vetemjölet till utbakningen) i en matberedare eller arbeta snabbt ihop degen för hand.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i åtta bitar.
Mjöla bakbordet med vetemjölet och kavla ut bitarna så tunt som möjligt, till avlånga eller runda bröd. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
Nagga bröden med en gaffel. Strö över lite flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter tills de får lite färg och blivit spröda.
Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar eller låt var och en bryta sina egna bitar.

Inga kommentarer: