onsdag 28 maj 2008

Oliv- och rosmarinbröd

En krans - 250 grader

1/2 pkt färsk jäst
2 tsk salt
3 dl fingervarmt vatten
2 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
ev flingsalt


Fyllning:
20 hackade svarta kärnfria oliver
1 kvist plockad och hackad färsk rosmari
n

Smula jästen i en bunke, häll på vattnet och lös upp jästen. Tillsätt saltet, grahamsmjölet och därefter vetemjölet. Arbeta ihop degen och låt jäsa under handduk i 30 – 40 minuter.

Knåda degen på väl mjölat bord, den kan vara lite kladdig. Kavla ut degen till en stor fyrkant. Strö över oliv- och rosmarinhack.

Rulla ihop degen som en rulltårta. Forma degen som en rundel och lägg över på plåt med bakpapper. Jäs i 30 – 40 minuter.

Värm ugnen till 250 grader. Pensla med kallt vatten och strö lite flingsalt över brödet. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och fortsätt grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler utan handduk.

Inga kommentarer: