2 stycken
Ett mycket gott smakrikt och saftigt bröd från restaurang "Hos Pelle" i Göteborg.
Dag 1:
1 dl russin
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
2 dl rårörd lingonsylt
3 tsk salt
2 tsk brödkryddor
5 dl vatten
Blanda ingredienserna och låt stå övertäckt med en handduk över natten.
Dag 2:
16 dl vetemjöl special
2 st torrjäst à 50 gram
5 dl varmt vatten
Koka upp vattnet för dag 2 och blanda det med degen från dag 1. Blanda i mjöl & jäst.
Lägg smeten i avlånga 2-liters formar (smorda och ströade). Jäs övertäckta i 30 minuter.
Grädda i 200 grader på nedersta falsen i ugnen cirka 50-60 minuter.
Låt svalna utan handduk för frasig skorpa.
onsdag 28 maj 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar